Nelikymppiset sinkut – Loppukiri elämän miehen metsästykseen

Nelikymppiset sinkut elävät aktiivista elämää!

Nelikymppiset Emma ja Raisa perustivat muutama vuosi sitten blogin, jonka tavoitteena oli ottaa loppukiri elämän miehen metsästykseen. Toimiko blogi ja mistä muualta nelikymppiset sinkut etsivät ja löytävät seuraa?

Kaksi pitkää, vaaleaa ja solakkaa naista. Molemmat harrastavat liikuntaa, ovat sosiaalisia, puheliaita, viehättäviä ja mukana monenlaisessa harrastustoiminnassa. He työskentelevät omilla aloillaan vastuullisissa tehtävissä ja asuvat mukavasti. Heidän elämästään ei puutu mitään. Paitsi mies.

Emma ja Raisa eivät ole tuttavapiirinsä ainoita sinkkuja. He sanovat kaltaisiaan nelikymppisiä sinkkunaisia ja -miehiä olevan valtavasti.

– Ihmisillä tuntuu olevan nykyisin niin kiire ja täyteen buukatut kalenterit, että parisuhteelle ei ole aikaa. Jos mies ehdottaa hätäisiä puolen tunnin treffejä joskus sunnuntai-iltana, niin eihän siitä mitään voi tulla. Jos parisuhdetta aidosti etsii ja haluaa, niin kyllä sille pitäisi ainakin lähtökohtaisesti olla valmis raivaamaan kalenteristaan tilaa, Raisa pohtii.

Missä olet, pitkä mies?

Asiakaslähtöistä työtä tekevän Raisan elämään on mahtunut kaksi pidempää parisuhdetta. Viime vuodet hän on ollut sinkkuna. Kahden koiran omistaja viihtyy vapaa-ajallaan ulkona ja luonnossa karvakamujensa kanssa.

Vantaalla asuva Raisa harrastaa juoksemista ja tykkää osallistua erilaisiin kuntoilutapahtumiin. Harrastustensa parista hän toivoo löytävän samaa ikäluokkaa olevan, pitkän, fiksun, liikunnallisen ja eläimistä pitävän miehen. Lapsetkaan eivät ole parisuhteelle este, jos niitä ei ole muutamaa enempää.

– Uskon, että kun viettää monin tavoin aktiivista elämää, se oikea tulee vielä vastaan. Olen kokeillut mm. nettideittailua, Tinderiä ja koiranomistajille suunnattua Tindogia, käynyt lavatanssikurssilla ja sinkkutapaamisissa. Niiden ja pitämämme Loppukiri-blogin kautta olen tavannut monia mukavia ja mielenkiintoisia miehiä. Napakymppiä ei ole kuitenkaan tullut vielä vastaan.

Raisa sanoo luottavansa intuitioon ja tapaavansa uusia ihmisiä mieluummin kasvokkain kuin netissä.

– Mutta ei netti ole sen huonompi tapa tavata uusia ihmisiä kuin mikään muukaan. Moni on löytänyt sieltä elämänsä rakkauden. Nettideittipalstoilla roikkumisesta ja treffailusta ei kuitenkaan voi tehdä elämän pääsisältöä.

Älyä ja intohimoa

Myös reilu nelikymppisen Emman elämä kuulostaa kaikin tavoin mukavalta. Helsingissä asuva nainen työskentelee haastavissa tehtävissä markkinoinnin parissa ja harrastaa laskettelua, golfia ja matkustelua. Takana on muutama pidempi seurustelusuhde ja yksi avoliitto. Sinkkuna Emma on ollut viimeiset pari vuotta, muutamia parin kuukauden suhteita lukuun ottamatta.

– Loppukiri-blogia perustaessamme ajattelimme, että lukijoille olisi mielenkiintoisempaa seurata kahden samaa ikäluokkaa olevan, mutta melko erilaisen naisen elämänkumppanin etsintää. Vaikka meissä on paljon samaa, niin perusarkemme on varsin erilaista. Minä viihdyn kaupungissa, mutta Raisaa ei saisi muuttamaan tänne edes kirveellä uhaten, Emma nauraa.

Blogin kautta myös Emma on tavannut miehiä, mutta ei yhtään varteenotettavaa elämänkumppania.

– Blogin kautta saamani yhteydenotot ovat rinnastettavissa nettideittailuun, joka ei ole yhtään minun juttuni. Harrastan monenlaista, matkustelen, käyn erilaisissa tapahtumissa ja silloin tällöin ravintoloissa. Uskon ja luotan, että se oikea voi tulla vastaan missä tahansa: kauppajonossa, lentokoneessa tai vaikka työn kautta.

Emman mukaan nelikymppiset sinkut omaavat armottoman pakkien pelon, joka estää toisen ihmisen lähestymisen.

– Eräskin tuttavani kertoi, että jos hän näkee ravintolassa kiinnostavan miehen, hän tarkistaa ensin, onko tämä Tinderissä. Vasta sen jälkeen uskaltaa mennä juttelemaan – jos sittenkään.

Emman oma ihannekumppani on noin nelikymppinen, elämäniloinen, älykäs, keskustelutaitoinen, hyvät käytöstavat omaava ja työssä käyvä mies, jolla on elämässään paloa ja intohimoa johonkin asiaan.

– Samoja harrastuksia ei tarvitse olla, mutta jollakin tapaa liikunnallinen olisi kuitenkin hyvä olla. Lapsettomuus on plussaa, mutta ei este, jos kaikki muu suhteessa toimii.

Nelikymppiset sinkut, Emman ja Raisan yhteystiedot ja blogi: loppukiri.wordpress.com

Emman ja Raisan vinkit parisuhdetta etsiville

– Vietä aktiivista elämää. Harrasta, matkusta ja hakeudu paikkoihin ja tilanteisiin, joissa voit tavata uusia ihmisiä.

– Jos tykkäät ravintoloista, käy sellaisissa, jotka ovat tunnettuja sinkkupaikkoja. Helsingissä sinkkujen suosimia ravintoloita ovat mm. Kalle, Teatteri ja Mummotunneli.

– Kokeile rohkeasti uusia ja itseäsi kiinnostavia asioita. Jos olet miettinyt koripallo- tai kamppailulajiharrastuksen aloittamista, tee se. Ihmissuhde saattaa löytyä sieltä tai ainakin saat kivaa sisältöä elämääsi.

– Tutustu rohkeasti uusiin ihmisiin, tapasitpa heidät missä tahansa. Netin deittisivustoilla voit määritellä tarkat kriteerit ihannekumppanillesi, Tinderissä näet vain ulkokuoren. Älä chattaile turhan pitkään. Vasta tapaamisen jälkeen tiedät, onko välillänne kemiaa ja suhteella tulevaisuutta.